Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Informatie Centraal Beheer inboedelverzekering

Centraal Beheer Achmea biedt een inboedelverzekering met een standaard dekking tot 100.000 euro. Dit bedrag hoef u alleen aan te passen als de nieuwwaarde van uw inboedel boven de 100.000 euro ligt. Dit zal niet vaak het geval zijn, zodat de kans dat u met een Centraal Beheer inboedelverzekering onderverzekerd bent heel klein is. Dat is een veilig gevoel.

Een ander sterk punt bij Centraal Beheer i dat u vaak jarenlang de nieuwwaarde vergoed krijgt. Meer informatie over deze nieuwwaarde regeling vindt u verderop op deze pagina.


Maar hoe duur is een Centraal Beheer inboedelverzekering?

De kosten vallen reuze mee. Vooral gezien de zeer goede dekkingen. Gebruik de afbeelding hieronder om een premieberekening voor de laagste premie te doen.


 Kenmerken Centraal Beheer inboedelverzekering

  • Ruime standaarddekking van 100.000 euro
  • Dus geen ingewikkelde berekeningen en inventarislijsten om het bedrag te bepalen.
  • Geld, waardepapieren en betaalpassen zijn tot 250 euro gratis meeverzekerd.
  • Ook spullen en voorraden van een bedrijf aan huis zijn meeverzekerd (tot 15.000 euro)
  • Inboedelverzekering geldt ook voor (verplaatsbare) spullen van iemand anders bij u in huis.
  • Dankzij de nieuwwaarde regeling vergoed Centraal Beheer het eerste jaar (en meestal jaren) na aanschaf de nieuwwaarde van uw inboedel.
  • Deze inboedelverzekering is uit te breiden tot een All-Risk verzekering die ook schade door eigen schuld dekt. Ook bijvoorbeeld een tablet die u in bad laat vallen of een pan die valt en de kookplaat beschadigd.
  • Bij een verhuizing is de inboedel in beide huizen gedurende drie maanden verzekerd.
  • Langdurige stroomstoring? Centraal Beheer vergoedt de bedorven spullen uit koelkast en vriezer.

 

Nieuwwaarde regeling

Een sterk punt van de inboedelverzekering van Centraal Beheer Achmea (de Inboedelgarantverzekering) is dat u bij schade nog minimaal het eerste jaar de nieuwwaarde vergoed krijgt in plaats van de veel lagere dagwaarde. Dit blijft ook na het eerste jaar zo tot de dagwaarde is gedaald tot onder de 40% van dit apparaat of meubelstuk is afgeschreven. 

Bij welke leeftijd dat is hangt af van het soort inboedel. Centraal Beheer hanteert hier tabellen voor. Bij een laptop bedraagt de afschrijving per jaar bijvoorbeeld 25%, bij kliklaminaat, een wasmachine en een televisie 10% en bij een massief houten kast of een leren bank zelfs maar 7%. Zo kunt u vele jaren lang de nieuwwaarde van een aankoop vergoed blijven krijgen.Deze nieuwwaarde regeling maakt de inboedelverzekering van Centraal Beheer Achmea er interessant.


Centraal Beheer All Risk Woonverzekering
Optioneel kunt u de Centraal Beheer All Risk Woonverzekering afsluiten. Deze verzekering betaalt ook schades die door eigen schuld worden veroorzaakt. Normaal is dat bij inboedelverzekeringen niet het geval. Het kan zijn dat u een blik verf omstoot of tijdens het koken de telefoon in de soep laat vallen. Centraal Beheer Achmea vergoedt dit bij de All Risk woonverzekering. Ook  inboedel die gestolen is omdat u vergeten bent uw buitendeur af te sluiten wordt bij deze verzekering wel vergoed.