Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Tips voor een lagere premie autoverzekering

Een autoverzekering is een dure verzekering. Vooral als het een all risk verzekering betreft. Daarom hebben wij hier voor u enkele handige tips op een rijtje gezet om geld te besparen op de premie van de autoverzekering:

Autoverzekeringen vergelijken
Vergelijk regelmatig de prijs van uw autoverzekering met die van andere verzekeraars door middel van een prijsvergelijker autoverzekeringen. Dit kost maar een paar minuten van uw tijd en het blijkt dan meestal toch weer een stuk goedkoper te kunnen.

Hoger eigen risico, lagere premie
Een hoger eigen risico kan de premie wel met zo'n 20 procent terugbrengen. De meeste goede autoverzekeringen bieden deze mogelijkheid. Als u zelden of nooit schade rijdt kunt u dit overwegen. Mocht u toch een schade gaan declareren, dan betaalt u wel het eerste deel van het bedrag zelf. Maar in verband met de bonus-malus regeling worden kleine schades vaak toch al niet gedeclareerd.

Meerdere verzekeringen
Heeft u twee auto's? Dan is het misschien goedkoper om beide auto's bij één verzekeraar onder te brengen. Soms krijgt u dan korting. Ook zijn er verzekeraars die pakketkortingen geven als u er bijvoorbeeld ook een woonverzekering afsluit. Dit is ondermeer het geval bij Univé.

Kortingen en voordelen
Sommige verzekeraars bieden interessante voordeeltjes. Zo biedt FBTO bijvoorbeeld gratis APK, gratis vakantiechecks en interessante kortingen op onderhoud en banden. Uw premie wordt hier niet lager van, maar wel uw totale autokosten.

Budget autoverzekeringen
Voor een budget autoverzekering betaalt u veel minder premie dan voor een standaard autoverzekering. Diverse grote verzekeraars bieden naast hun gewone verzekering een budget autoverzekering aan. Kijk voor de voordelen en nadelen bij de informatie budget autoverzekeringen.

WA of beperkt casco
Hou de auto niet te lang in een All Risk verzekering, een WA of WA Beperkt Casco verzekering is een stuk goedkoper. Na het vijfde jaar wordt de uitgekeerde dagwaarde meestal dusdanig laag dat een all risk autoverzekering niet interessant meer is. Meer informatie: Een WA of een All Risk autoverzekering?