Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Informatie motorverzekering

Hoewel een motorverzekering erg op een autoverzekering lijkt zijn het toch twee verschillende soorten verzekeringen. Lang niet alle aanbieders van autoverzekeringen bieden ook motorverzekeringen aan.

Informatie en tips motorverzekeringen

Soorten motorverzekeringen
De opzet van motorverzekering is gelijk aan die van de autoverzekering. Er zijn drie soorten motorverzekeringen:

WA motorverzekering
Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u met de motor iemand anders door uw schuld aanbrengt. Een WA verzekering is voor motorrijders in Nederland verplicht. Dit om te voorkomen dat mensen die door een motor aangereden worden financiele schade leiden omdat degene die ze heeft aangereden de schade niet kan betalen.

WA Plus motorverzekering
Ook wel WA plus Beperkt Casco genoemd vergoed een aantal extra schades. Welke schades dat zijn kan per motorverzekeraar verschillen, maar diefstal en brand worden normaal gesproken door deze vrijwillige motorverzekering gedekt.

All Risk motorverzekering
Officieel WA plus Volledig Casco. Met deze motorverzekering verzekert u uw motor tegen vrijwel alle schade. Ook als u door eigen schuld een ongeluk veroorzaakt. Uitzonderingen zijn er wel. Zo mag u niet onder invloed zijn van drug of alcohol of de schade opzettelijk veroorzaakt hebben. Ook schade door slijtage valt niet onder de motorverzekering.