Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Woonverzekeringen

Er zijn twee soorten woonverzekeringen. Ten eerste de opstalverzekering, dat is de verzekering voor het huis zelf, en ten tweede de inboedelverzekering. Dat is de verzekering voor alles dat in uw huis staat zoals de meubelen en andere bezittingen.

Over beide soorten woonverzekeringen kunt u hier informatie en tips vinden.

De opstalverzekering kunt u gerust beschouwen als de belangrijkste schadeverzekering die er bestaat. Uw huis zal toch in vlammen opgaan als je niet verzekerd bent! Voor veel mensen is dit een schade die ze niet kunnen dragen. Maar onderschat ook het belang van een goede inboedelverzekering niet. 

Een inboedelverzekering wordt ook wel brandverzekering genoemd, maar deze naam dekt de lading niet echt. Zo'n woonverzekering dekt namelijk veel meer schades dan die van brand alleen. En de dekking van een goede inboedelverzekering gaat ook veel verder dan die van meubels en elektrische apparatuur. Ook fietsen, kleine huisdieren, aanhangwagens, tuinmeubelen en veel bezittingen vallen onder de inboedel die door zo'n woonverzekering gedekt wordt, ook al bevinden deze spullen zich niet in huis.

Op deze website leest u alles over woonverzekeringen en vindt u handige tips over opstalverzekeringen en inboedelverzekeringen.

Lees verder over woonverzekeringen