Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Tips voor bij het afsluiten van een autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering zijn er veel zaken waarmee u rekening moet houden, en veel keuzes die u moet maken. Wij helpen u hier met het maken van die keuzes met handige tips en nuttige informatie:

Tips autoverzekering afsluiten:

  • Is een auto jonger dan vijf jaar? Kies van voor een all-risk verzekering. Anders krijgt u bij een total loss door eigen fout geen cent vergoed van uw verzekeraar. 
  • Hoe ouder de auto wordt des te minder krijgt u terug bij een grote schade terwijl de premie niet lager wordt. Hou dus in der gaten of een all-risk nog wel interessant is als de auto ouder wordt. Meer info: WA of All Risk autoverzekering?
  • Een inzittende-verzekering is minder interessant dan het lijkt. Normaal wordt de schade die inzittende leiden namelijk vergoed door de WA-verzekering van de bestuurder of een bestuurder van een andere auto die schuldig is aan het ongeval. Alleen als er geen schuldige kan worden aangewezen zal de WA-verzekering niet uitkeren en komt de inzittende-verzekering aan de orde. 
  • Zo kan het ook voorkomen dat u een rechtsbijstandverzekering hebt waaronder ook verkeersdekking valt hoeft u deze niet meer bij uw autoverzekering af te sluiten. Anders bent u dubbel verzekerd, en daar heeft u geen enkel voordeel bij.
  • Sommige verzekeraars geven interessante kortingen als u meerdere verzekeringen bij hen afsluit (pakketkorting). Kijk hier even naar als u een verzekering afsluit. Bijvoorbeeld de woonverzekeringen, autoverzekering en zorgverzekering bij één maatschappij kan voor alle daar afgesloten verzekeringen een flinke korting opleveren.
  • Één keer per jaar de verzekeringspremie vooraf betalen kan bij sommige verzekeraars een flinke korting opleveren. Nadeel: U moet in één keer het bedrag ophoesten. Voordeel: U betaalt soms wel 5% minder.
  • Via een website voor autoverzekeringen vergelijken kan u snel en makkelijk achterhalen wat voor u de meest interessante autoverzekeringen zijn.