Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Informatie uitvaartverzekering

Een uitvaart kost veel geld. Of het een begrafenis of een crematie is maakt niet uit. Laat de overledene veel geld na, dan is dat niet zo'n probleem. Maar dat is helaas lang niet altijd het geval. Is er weinig geld beschikbaar, dan moeten de nabestaanden voor de kosten opdraaien. Dat is niet zo'n fijn idee. Daarom hebben veel mensen een uitvaartverzekering om hun eigen uitvaart financieel te regelen.

Dat regelen gaat vaak verder dan het financiële gedeelte. U kunt er voor kiezen om na uw overleiden een bepaald geldbedrag uit te laten keren aan de nabestaanden, maar u kunt ook uw hele uitvaart al via de uitvaartverzekering regelen. Dat heeft grote voordelen. Ten eerste weet u zo zeker dat alles financieel gedekt is, en ten tweede (en dat is vaak veel belangrijker), uw nabestaanden hoeven niet van alles zelf te regelen. Ze hoeven zich niet af te vragen of ze uw uitvaart op de juiste manier regelen, en er hoeft geen onenigheid te ontstaan tussen de nabestaanden om financiele of organisatorische kwesties.

Een voorbeeld  van zo'n uitvaartverzekeringen waarbij u zelf al heel veel kunt regelen is het DELA Uitvaartplan. Wilt u liever dat er er na uw overlijden een vooraf bepaalde som geld wordt uitgekeerd waarmee de nabestaanden zelf de uitvaart kunnen regelen? Dan kunt u kiezen voor een uitvaartverzekering van Yarden.
 

Meer informatie over uitvaartverzekeringen