Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Aansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers (bedrijven en ZZP)


Als u - als ondernemer - een schade veroorzaakt tijdens het verrichten van werkzaamheden geldt de normale (particuliere) aansprakelijksverzekering niet. In plaats van deze Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) heeft u dan een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) nodig.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, ook voor ZZP'ers

Deze aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en ondernemers wordt aangeraden voor iedereen die een eigen zaak heeft. Zowel met als zonder personeel. Ook voor ZZP'ers (Zelfstandigen Zonder Personeel) is het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verstandig. De kans dat hun bedrijf schade veroorzaakt is minder groot dan bij een bedrijf met veel werknemers maar ook een ZZP'er kan schade veroorzaken onder werktijd. Sommige bedrijven eisen zelfs van een ZZP'er dat hij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft voor ze hem of haar inhuren. Dit om te voorkomen dat de ZZP'er zijn opdrachtgever een schade toebrengt die hij vervolgens niet kan betalen.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

De schade die een bedrijf of ondernemer kan veroorzaken kan heel divers zijn. In de bouw is de kans op schade veel groter dan bij een boekhouder. Denk maar eens aan een kraanbedrijf. Maar ook in de jurische sector kunnen er fouten worden gemaakt die heel veel schade opleveren. Loopt u als ondernemer of zzp'er het risico een schadeclaim te krijgen voor iets dat met uw werkzaamheden te maken heeft? Verzeker u dan tegen dit risico met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven.

Het nadeel van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en ondernemers is dat deze erg duur kan zijn. Maar hou er rekening mee dat u schades kunt veroorzaken die vele malen hoger zijn dan de verzekeringspremie.