Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Informatie doorlopende reisverzekering

U kunt een reisverzekering afsluiten als u op vakantie gaat of een reis naar het buitenland gaat maken, voor de duur dat deze reis duurt. Maar u kunt ook een reisverzekering afsluiten die het hele jaar doorloopt. U bent dan altijd verzekerd als je naar het buitenland gaat, en hoeft er niet telkens aan te denken om een reisverzekering voor een paar dagen of weken af te sluiten. Deze verzekering heet een doorlopende reisverzekering.

>>> TIP:  Kijk hier voor goede doorlopende reisverzekeringen

Voordelen doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is al snel interessant. Niet alleen is het erg plezierig dat u niet bij iedere vakantie of uitstapje naar het buitenland een reisverzekering hoeft af te sluiten ook is een doorlopende reisverzekering al vrij snel goedkoper dan regelmatig een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit wordt in de hand gewerkt door het feit dat je meestal ook niet voor één dag een reisverzekering kunt afsluiten. U moet dan voor een verzekering voor een buitenlandse dagtrip al voor drie dagen betalen. Ook zijn kortlopende reisverzekeringen relatief veel duurder dan doorlopende reisverzekeringen.

Reisverzekering voor werkvakanties

Bijkomend voordeel is dat de dekking van doorlopende reisverzekeringen vaak breder is dan die van een kortlopende reisverzekering. Een reisverzekering is bijvoorbeeld meestal bedoelt voor een vakantie en niet voor een zakenreis. Een doorlopende reisverzekering biedt echter vaak wel dekking voor bijvoorbeeld een stagereis of een werkvakantie.

Dekking doorlopende reisverzekering

Een reisverzekering kunt u grotendeels zelf samenstellen. Er is een meestal sprake van een beperkte basisdekking die naar behoefte kan worden uitgebreid met modules zoals een anuleringsverzekering, pechhulp, verzekering tegen invaliditeit, bagageverzekering, wintersportverzekering, enz. De verschillen op dit punt zijn tussen de verzekeraars heel groot.

Persoonlijke reisverzekering of gezinsverzekering

Een reisverzekering kunt u per persoon afsluiten, maar ook voor een gezin. Onder dat laatste wordt een gezin met thuiswonende kinderen verstaan. Bij sommige verzekeraars vallen ook studerende uitwonende kinderen onder de gezinsverzekering.

Reisverzekering Europa of Wereld

U sluit een reisverzekering af met dekking voor Europa of met werelddekking. Let op! Alle landen rond de Middelandse Zee (dus ook o.a. Egypte, Tunesië, Israel en Marokko vallen in dit geval onder Europa).

Reisverzekering voor zakelijke reizen

Let op! Zoals we al aangaven is een reisverzekering voor vakanties bedoelt. Sommige verzekeraars sluiten zakenreizen uit. Hou hier goed rekening mee als u een reisverzekering kiest of als u op zakenreis gaat.