Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Wintersport verzekering (informatie dekking wintersport reisverzekering)

Één van de aanvullende modules van de reisverzekering is de dekking wintersport, oftewel de wintersportverzekering. U kunt er voor kiezen deze aanvullende verzekering af te sluiten als u op wintersport gaat, maar u kunt het ook niet doen. Het is namelijk niet zo dat als u niet verzekerd bent als u tijdens het skiën ten val komt en geen wintersportverzekering af sluit. In tegenstelling tot bij echt gevaarlijke sporten bent u wel gewoon verzekerd voor medische kosten bij wintersport (als u zich tenminste via de reisverzekering voor medische kosten verzekerd).

>>> TIP:  Kijk hier voor goede reisverzekeringen met wintersport module


Waarom een wintersportverzekering?
Maar waarom zou u dan een wintersportverzekering afsluiten? Als u geblesseerd raakt tijdens het skiën of snowboarden kunt u te maken krijgen met veel extra kosten die voortkomen uit zo'n ongeluk en met kosten die u anders ook had gemaakt maar waarvan u nu niet kunt profiteren (zoals de kosten van de skipas). Een wintersportverzekering verzekert u voor beide soorten kosten.

Een overzicht van gedekte kosten door een wintersportverzekering:

 

  • Kosten skipas, gehuurde ski's en ski-uitrusting
  • Kosten niet gevolgde skilessen
  • Kosten voor een gipsvlucht
  • Kosten voor redding, opsporing of transport vanaf de piste (bijvoorbeeld met helikopter)

Deze kosten kunnen bijzonder hoog oplopen en worden niet door een andere verzekering gedekt.

 


Niet alleen voor bij ongelukken
Het is niet zo dat de kosten voor bijvoorbeeld de skipas en de skilessen en alleen vergoed worden na een blessure. De wintersportverzekering kan ook uitkeren bij ziekte, een misdrijf en bij eerder moeten terugkeren in verband met een sterfgeval of andere familieomstandigheden. De regels hieromtrent verschillen per verzekeraar.