Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Tips uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is geen verzekering waarmee mensen zich graag bezighouden. Toch is een uitvaartverzekering erg belangrijk, want een uitvaart kost bijzonder veel geld, en niemand wil zijn nabestaanden voor deze kosten laten opdraaien. Daarom heeft ruim 70 procent van de Nederlanders een uitvaartverzekering. Maar wat ie belangrijk bij een uitvaartverzekering? Hier hebben we voor u enkele handige tips waarmee u rekening kunt houden als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten:

  • Stem het verzekerde bedrag van uw uitvaartverzekering af op uw wensen. De kosten kunnen soms erg oplopen en veel mensen schatten deze te laag in. Gemiddeld kost een crematie 5000 euro en een begrafenis 7000 euro. Maar als u bijvoorbeeld een lunch wilt geven in plaats van een koffie met cake, of als u meerdere volgwagens wilt inhuren, dan bent u al snel meer kwijt. Maak dus een goede berekening van de kosten.
  • U kunt ook kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Bij deze verzekering regelt u met de verzekeraar zelf wat u verzekerd wilt hebben en na uw overleiden worden standaard diensten als de kist, de auto's, de uitvaartverzorger door de verzekeraar geregeld. Zo weet u zeker dat de kosten gedekt zijn en bovendien hoeven de nabestaanden dit niet te regelen.
  • U sluit nu een uitvaartverzekering af, maar u hoopt dat deze pas over vele jaren nodig is. Daarom is het belangrijk om te weten dat de kosten voor een uitvaart jaarlijks hoger worden. Deze prijsstijgingen zijn zelfs hoger dan de inflatie. Een goede indexering is dan ook nodig om te voorkomen dat de uitgekeerde som van een verzekering die nu nog ruim voldoende is dat over een jaar of 40 a 50 dat nog steeds is. Hou dus in de gaten of de dekking van uw uitvaartverzekering wel aan uw eisen blijft voldoen.
  • Bij een natura uitvaartverzekering wordt alles voor u geregeld, bijvoorbeeld ook de uitvaartondernemer en de aula. Wilt u (of u nabestaanden) echter een andere uitvaartondernemer of aula de uitvaart laten verzorgen dan kan dit wel, maar dan zal er normaal gesproken bijbetaald moeten worden.
  • Bij een natura uitvaartverzekering verwacht men vaak dat ALLES is inbegrepen. Dat is echter lang niet altijd het geval. De kosten voor de steen, grafrechten en de advertentie in een krant zijn voorbeelden van onderdelen van de uitvaart die vaak niet in het pakket zijn opgenomen. Meestal krijg je hier een vergoeding voor. Hou dus goed in de gaten wat er wel en niet volledig wordt geregeld, en let er op dat als er een vergoeding wordt gegeven waarmee de nabestaanden onderdelen zelf kunnen regelen, of deze vergoedingen wel hoog genoeg zijn.