Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Reisverzekering bij een vakantie in Nederland

Een reisverzekering sluit u af voor het geval u in het buitenland op vakantie gaat. Maar hoe zit het bij een vakantie in Nederland? Is een reisverzekering dan ook verstandig?

Veel dekkingen die in een reisverzekering zitten worden al gedekt door andere verzekeringen die u (waarschijnlijk) hebt. Zo hebben veel inboedelverzekeringen een buitenhuisdekking die eventuele diefstal van uw bagage vergoed als deze in Nederland plaatsvindt. Ook geldt de zorgverzekering natuurlijk gewoon als u in Nederland op vakantie bent.

Annuleringsverzekering
Maar toch zijn er diverse redenen aan te voeren om toch een reisverzekering af te sluiten in Nederland. Diverse onderdelen van de reisverzekering zijn in Nederland net zo goed van belang als in het buitenland. Bijvoorbeeld de annuleringsverzekering. Ook in Nederland kunt u door een ziekte, sterfgeval of andere onvoorziene omstandigheid van uw vakantie af moeten zien. 

Gestolen bagage en spullen
Heeft een geen buitenhuisdekking of dekt uw inboedelverzekering niet het beschadigt raken of verlies van bagage en spullen als camera's, tablets en telefoons? Dan kan de bagageverzekering die onderdeel uitmaakt van de reisverzekering financiele redding brengen. Kijk in de voorwaarden van uw inboelverzekering om te zien in hoeverre uw spullen ook buiten de deur verzekerd zijn.

Reisverzekering alleen voor Nederland
Bij kortlopende reisverzekeringen (die u per vakantie afsluit) kunt u bij sommige verzekeraars kiezen voor een reisverzekering die alleen in Nederland geldig is. Meestal moet u dan echter kiezen voor reisverzekering met Europa dekking. De enige doorlopende reisverzekering voor alleen Nederland wordt - zover wij weten - aangeboden door de Europeesche. Deze hebben een speciale Uit In Nederland reisverzekering. Deze dekt in tegenstelling tot de meeste andere reisverzekeringen ook dagjes uit in eigen land zoals een dagje strand of een uitstapje naar een pretpark of dierentuin.

Doorlopende reisverzekering
Kiest u voor een doorlopende reisverzekering dan bent u het hele jaar verzekerd tijdens uw vakanties. Daarbij maakt het niet uit of u in Nederland of in het buitenland bent.

Reisverzekering en een dagje uit
Let op! Een reisverzekering dekt vakanties in Nederland, maar bij veel verzekeraars vallen dagjes uit daar niet onder. Pas als er sprake is van een aantoonbare overnachting buiten de deur is er sprake van een vakantie. Een uitzondering is de eerder genoemde verzekering van de Europeesche.


>>> TIP:  Kijk hier voor goede reisverzekeringen