Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Verzekering huurwoning

Dat je bij een koopwoning een goede verzekering moet afsluiten is wel duidelijk, heel veel van uw geld zit immers in het eigen huis. Bovendien is bij een hypotheek een verzekering op het onderpand verplicht. Maar hoe zit het met de verzekering op een huurwoning?

Inboedelverzekering huurwoning
We beginnen bij de inboedelverzekering. Dit is namelijk de basis voor de woonverzekering van een huurwoning. De inboedel (woningen, apparatuur, kleding en wat er nog meer in huis aanwezig is) is van u, dus moet u zelf verzekeren

Maar als huurder kan de inboedelverzekering meer voor u betekenen, lees maar verder.

Glasverzekering huurwoning
Let op! Als huurder heeft u een glasverzekering nodig. Eigenaren van een woning verzekeren zich via de opstalverzekering voor glasschade, maar als huurder heeft u geen opstalverzekering. Toch bent u zelf verantwoordelijk voor de schade als er door uw toedoen een ruit sneuvelt. Dit kunt u verzekeren via een aparte glasverzekering, maar het is financieel aantrekkelijker dit via de inboedelverzekering te doen. Ook bij de inboedelverzekering kunt u namelijk glas meeverzekeren.

Opstalverzekering huurwoning
De verhuurder sluit de verzekering voor de huurwoning af (de opstalverzekering). Het is immers zijn huis, dus zijn risico. Als huurder heeft u hier geen omkijken naar. Maar wat als u een dure keuken of badkamer in uw huurhuis laat zetten? Dan wordt het huis meer waard dan de verzekerde som, maar u wilt deze grote uitgave waarschijnlijk wel ver verzekeren. Dan kunt u gebruik maken van het zogenaamde huurdersbelang. Ook deze aanvullende verzekering maakt deel uit van de inboedelverzekering.

Huurdersbelang
Aan een huurhuis kunt u verbeteringen aanbrengen. Ook kunt u verbeteringen overnemen van de vorige eigenaar. Denk hierbij aan een nieuwe keuken, een luxe badkamer of een mooie tegelvloer. Officieel horen door de huurder aangebrachte aanpassingen niet bij de huurwoning en de verhuurder verzekert deze dus ook niet.

Via de inboedelverzekering kunt u deze extra waarde verzekeren. Kijk in de voorwaarden  van uw verzekeraar want vaak zit er al standaard in de inboedelverzekering een dekking voor huurdersbelang. U hoeft dan alleen te controleren of dit standaardbedrag wel hoog genoeg is en u eventueel extra te verzekeren.