Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Reisverzekering buiten Europa

Er zijn reisverzekeringen met twee dekkingen. De Europadekking en de werelddekking. Gaat u dus buiten Europa op vakantie? Kies dan voor een reisverzekering met werelddekking.

Maar let op! Europa wordt bij reisverzekeringen wat ruimer genomen dan normaal. Alle landen die aan de Middelandse Zee grenzen vallen namelijk bij een reisverzekering ook onder Europa. Dat betekent dat je met reisverzekering met Europadekking ook verzekerd bent in onder andere Turkije, Israel, Egypte, Tunesië, Marokko en andere Afrikaanse en Aziatische landen die aan de Middelandse Zee grenzen. 

Ook de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden vallen onder de dekking van een reisverzekering voor Europa. Een (duurdere) werelddekking is dus niet altijd nodig! 

Reisverzekering upgraden
Heeft u een reisverzekering met Europadekking en heeft een een reisverzekering buiten Europa nodig? Dan hoeft u geen tweede reisverzekering af te sluiten. U kunt uw Europese reisverzekering ook upgraden naar een reisverzekering met werelddekking.

Een reisverzekering die ook buiten Europa geldig is downgraden naar een reisverzekering met Europadekking kan ook, maar meestal moet u dan wel minimaal een jaar over de reisverzekering met werelddekking beschikken. Is dat het geval? Dan kunt u per maand downgraden.

>>> TIP:  Kijk hier voor goede reisverzekeringen