Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Wachttijd bij een rechtsbijstandverzekering

Als u een juridisch conflict heeft moet u misschien naar de rechtbank om dit uit te vechten. Hieraan zijn hoge kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het uurtarief van de gemiddelde advocaat. Deze bedraagt enkele honderden euro's. Voor ieder uur!

Een rechtsbijstandverzekering is dus erg belangrijk om te voorkomen dat u vroeg of laat met deze kosten opgezadeld wordt, maar let op! Wacht niet te lang met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering.

Het is aanlokkelijk om deze verzekering pas af te sluiten op het moment dat het nodig is, maar zo werkt het helaas niet. Rechtsbijstandverzekeraars zitten natuurlijk niet te wachten op klanten die de verzekering pas afsluiten als ze deze nodig hebben, om hem daarna weer stop te zetten. Daarom hanteren verzekeraars voor rechtsbijstandverzekeringen een wachttijd. Meestal bedraagt deze drie maanden.

De verzekering moet dan minimaal drie maanden lopen voordat u er gebruik van kunt maken. Maar let op! Het gaat nog verder. Ook als u op het moment van afsluiten van de rechtsbijstandverzekering het conflict al had lopen, of als u het conflict op dat moment al duidelijk kon zien aankomen, wordt deze niet door de verzekering gedekt.

Een rechtsbijstandverzekering is namelijk een verzekering voor het geval u op een gegeven moment rechtsbijstand nodig hebt en het is geen goedkope manier om meteen juridische ondersteuning te krijgen.

Deze wachttijd geldt vaak niet als u van rechtsbijstandverzekeraar wisselt.

>>> TIP: Dit zijn goede rechtbijstandsverzekeringen