Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Informatie all risk autoverzekering

Een all risk autoverzekering (ook wel volledig casco verzekering of WA volledig casco verzekering genoemd) is een vrijwillige autoverzekering. Een all-risk verzekering is een verzekering voor de schade die u aan uw auto oploopt en niet op een ander kunt verhalen, bijvoorbeeld omdat u schuldig was aan en ongeval.

Stel: U heeft een aanrijding met een andere auto door uw schuld. Beide auto's hebben schade. De verplichte WA autoverzekering vergoedt dan de schade voor de andere partij, en de all- risk verzekering vergoedt de schade aan uw eigen auto. Zonder all risk autoverzekering draait u zelf op voor deze schade.

Ook verzekert de all-risk autoverzekering u tegen de schade aan uw eigen auto door brand of  diefstal.

Vaak worden deze twee verzekeringen u als WA Volledig Casco verzekering aangeboden. Het betreft dan een (verplichte) WA verzekering en een all-risk verzekering in één. Vaak is zo'n combi-autoverzekering goedkoper dan twee losse autoverzekeringen. Maar het is hoe dan ook verstandig om WA en all-risk autoverzekeringen bij één verzekeraar af te sluiten omdat het dan altijd duidelijk is welke verzekeraar de schade moet vergoeden.


Wanneer een all risk verzekering?

Let op! Bij een all risk verzekering betaalt u de premie conform de nieuwwaarde van de auto. Maar de schade wordt volgens dagwaarde vergoed. Voor een oude auto betaalt u dus evenveel als voor een soortgelijke nieuwe, maar bij schade krijgt u er veel minder voor vergoed. Bij een auto die een behoorlijk aantal jaren oud is kunt u dus vaak beter zelf het risico lopen en de auto alleen WA of WA+ verzekeren.

Daarbij moet u er wel rekening mee houden dat u bij een total loss  door eigen schuld zelf de nieuwe auto moet kunnen financieren. Ook de korting die u krijgt voor schadevrije jaren speelt een rol. Heeft u veel schadevrije jaren? Dan krijgt u hoge korting, en is de all riskverzekering relatief goedkoop, en is het financieel aantrekkelijk om hem langer voort te zetten, ook al wordt uw auto ouder.


Wat is de beste verzekering voor uw auto?

Doe een autoverzekering vergelijk en binnen een paar minuten weet u wat voor uw auto de beste autoverzekering is en wat deze kost. Betaal de laagste prijs en zie wat het voor verschil het in de prijs maakt of u kiest voor een allrisk, een WA of een Beperkt Casco verzekering.