Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Informatie glasverzekering

De glasverzekering is een verzekering die meestal deel uitmaakt van de woonverzekering. Het is een module die u kunt uitschakelen maar dat is niet verstandig. De glasverzekering is een verzekering waarop vaak een beroep wordt gedaan. Een bal door een raam of een harde windstoot terwijl het raam open staat, een schade aan een raam is snel opgelopen.

Wat valt er onder de glasverzekering?
Glasbreuk valt onder de glasverzekering. Maar let op, er zijn enkele uitzonderingen waarbij een glasverzekering niet uitkeert.


Wat niet wordt vergoed door een glasverzekering:

  • Als de schade aan het raam wordt veroorzaakt door een verbouwing.
  • Als het raam beschadigd raakt bij een verplaatsing of bewerking.
  • Als het glas zelf een gebrek heeft.
  • Bij een overstroming of andere grote rampen zoals een aardbeving of een overstroming.
  • Bij een brand of ontploffing (dit wordt wel gedekt door de opstalverzekering).
  • Bij een inbraak of inbraakpoging (dit wordt wel gedekt door de opstalverzekering).
  • Spiegels en aquaria (deze worden wel gedekt door de inboedelverzekering).

 

Hoe wordt de premie van een glasverzekering berekend?
Meestal wordt de hoogte van de premie van een glasverzekering bepaalt aan de hand van het aantal vertrekken in het huis, maar er zijn per verzekeringsmaatschappij veel verschillen in hetgeen wel en niet gedekt is, en voor hoe veel. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om extra grote ramen, extra dik glas en glas in lood ramen. Deze ramen zijn duurder waardoor u meestal meer voor uw verzekering moet betalen. Is dit het geval en u geeft het niet op, dan is het glas niet verzekerd bij schade. Kijk dus goed in de voorwaarden van uw glasverzekeraar.

Sommige verzekeraars vragen niet mee geld voor dure ramen, maar in dat geval is er vaak een maximum vergoeding per schade. Dit kan een belangrijk argument zijn om voor een andere glasverzekering (of woonverzekering) te kiezen als u veel duur glas in uw huis heeft.


>>> TIP: Dit zijn goede opstalverzekeringen (met glasverzekering)