Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Tips voor bij een lopende autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering zijn er veel zaken waarmee u rekening moet houden (zie: tips voor bij het afsluiten van een autoverzekering). Maar ook als u een autoverzekering heeft lopen heeft u misschien nog vragen of is er verbetering mogelijk. Daarom hier tips voor bij lopende autoverzekeringen.

Tips voor bij een autoverzekering

  • Vergelijk regelmatig uw autoverzekering met andere autoverzekeringen. De tarieven fluctueren namelijk sterk. Dit geldt ook voor andere verzekeringen.
  • Kijk bij het claimen van een kleine schade of dit niet ten koste gaat van uw opgebouwde schadevrije jaren. En zo ja, wat zijn de gevolgen voor uw premie. Soms is het voordeliger een kleine schade niet te claimen.
  • In het buitenland bent u bij een standaard autoverzekering niet verzekerd voor pechservice en vervangend vervoer. Sluit hiervoor een reisverzekering af. In hoeverre u met u auto in het buitenland verzekerd bent, en in welke landen staat op uw groene kaart.
  • Sommige verzekeraars hanteren een hogere premie voor een autoverzekering voor ouderen. In dat geval is het vaak aantrekkelijk over te stappen  naar een andere verzekeraar als u ouder wordt. U kunt dit in bovengenoemde autoverzekering vergelijker zien.
  • Ook jongeren (onder de 24 jaar) moeten soms meer premie voor een autoverzekering betalen. Hou hier rekening mee als u als jongere een verzekering afsluit, en als u zo'n verzekering hebt, en boven de leeftijdsgrens komt, controleer dan of de verzekeraar wel u premie aanpast.