Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Informatie brandverzekering

De brandverzekering is een wat ouderwetse naam voor een woonverzekering. Meestal wordt met een brandverzekering de opstalverzekering bedoeld die het huis zelf verzekerd tegen de schade van o.a. brand. Vroeger had je een brandverzekering die het huis verzekerde tegen de schade door brand en de uitgebreide opstalverzekering die het huis tevens verzekerd tegen schade door o.a. blikseminslag, ontploffing, inbraak, storm en veel meer. 


Tegenwoordig uitgebreide opstalverzekering
Doordat een brandverzekering een veel te smalle dekking heeft, heeft de brandverzekering plaatsgemaakt voor de uitgebreide opstalverzekering die tegenwoordig kortweg opstalverzekering wordt genoemd. Kijk bij opstalverzekering voor alle informatie over deze verzekering voor het woonhuis en bijbehorende gebouwen zoals schuren, garages en tuinhuisjes.


Inboedelverzekering tegen brandschade
Let er wel op dat er een opstalverzekering alleen het huis en ander onroerend goed beschermt tegen deschade door brand en andere gebeurtenissen. Wilt u ander bezittingen zoals meubels, apparatuur, huisraad, kleding en woonaccessoires verzekeren tegen brand en andere narigheid, sluit dan een inboedelverzekering af.


Op deze website vind u alle informatie over deze woonverzekeringen, de beste inboelverzekeringen en opstalverzekeringen en u kunt hier ook de woonverzekeringen van de verschillende aanbieders snel en makkelijk met elkaar vergelijken.