Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Informatie autoverzekering

Met een autoverzekering verzekert u jezelf tegen de schade die je met de auto aan een ander toebrengt (dit is een verplichte verzekering) en tegen de schade die door eigen schuld aan uw auto ontstaat (dit is vrijwillig).

De wettelijk verplichte autoverzekering wordt WA verzekering genoemd. Iedere autobezitter is verplicht deze verzekering af te sluiten om te voorkomen dat mensen die aangereden worden niet in de financiele problemen kunnen komen omdat degene die ze aanreed niet verekerd is en de schade zelf niet kan betalen. De schade als u aangereden wordt kan namelijk enorm hoog zijn. Denk hierbij niet alleen aan schade aan de auto, maar ook aan bijvoorbeeld de schade die ontstaat als u invalide raakt door een ongeluk.

Naast de verplichte WA autoverzekering zijn er ook vrijwillige autoverzekeringen waarbij u uw eigen auto kunt verzekeren. Via deze verzekeringen krijgt u ook een schadevergoeding als u door eigen schuld schade aan uw auto toebrengt. En zo zijn er meer dekkingen voor schade aan uw auto, aan uzelf als bestuurder en uw passagier.

Hier informeren wij u over alles dat met de autoverzekering te maken heeft. Hieronder de onderwerpen: