Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Informatie kortlopende reisverzekering

Er zijn twee soorten reisverzekeringen. De kortlopende reisverzekering (ook wel tijdelijke reisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd) en de doorlopende reisverzekering. De laatste verzekering is een reisverzekering die het hele jaar doorloopt, een soort abonnement, de kortlopende reisverzekering is een verzekering die je iedere keer als je op reis of vakantie gaat opnieuw afsluit.

>>> TIP:  Kijk hier voor goede reisverzekeringen


Wanneer een kortlopende reisverzekering?

Kortlopende reisverzekering zijn bedoeld voor mensen die maar af en toe naar het buitenland op vakantie gaan. Gaat u in de zomer twee weken naar Griekenland, in de winter een week op wintersport en maakt u tussendoor eens stedentrip? Dan is het interessanter om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Deze is namelijk relatief veel goedkoper, en bovendien hoeft u niet telkens opnieuw een reisverzekering af te sluiten.

Gaat u maar heel incidenteel naar het buitenland op vakantie, dan kan een kortlopende reisverzekering goedkoper zijn. Deze sluit u af voor de dagen dat u op vakantie bent. Dan kan per persoon, maar ook per gezin. Alle thuiswonende kinderen vallen onder de gezinsverzekering (daarbij maakt het dan voor de prijs niet uit of u 1 of 5 kinderen hebt). Bij sommige verzekeraars zijn ook de uitwonende studerende kinderen meeverzekerd.

Reisverzekering Europa of met werelddekking?

Een andere keuze die u maakt is voor een kortlopende reisverzekering Europa of voor een kortlopende resiverzekering met Werelddekking. Hou er rekening mee dat Turkije, Rusland en alle landen rond de Middelandse Zee in dit geval onder Europa vallen (dus ook Noord Afrikaanse landen als Egypte en Marokko en een Aziatisch land als Israel).

Dekking kortlopende reisverzekering

En dan is er de dekking van de reisverzekering. Bij de meeste verzekeraars stelt u zelf een pakket samen uit de verschillende dekkingen. Deze dekkingen verschillen per verzekeraar, bij ene verzekeringsmaatschappij is het pakket uitgespreid over meer modules dan bij de andere. Maar veel voorkomende dekkingen waaruit u kunt kiezen zijn de annuleringsverzekering, de bagageverzekering, de pechhulpverzekering, de wintersportverzekering, de ongevalverzekering en de rechtsbijstandverzekering.