Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Een nieuwwaarderegeling bij een autoverzekering

Tip: Sluit u een autoverzekering af voor een nieuwe auto? Dan is het interessant om te kiezen voor een autoverzekering met nieuwwaarderegeling.

Normaal gesproken wordt bij een total loss namelijk de dagwaarde uitgekeerd. Op het moment dat u met uw nieuwe auto de showroom uitrijdt neemt de waarde al af, en daarmee dus de schadeloos stelling die zal ontvangen.

Heeft uw autoverzekering een nieuwwaarderegeling dan houdt uw nieuwe auto nog een tijdje zijn nieuwwaarde. Heeft een nieuwwaarderegeling van een jaar, dan ontvangt u het hele eerste jaar de nieuwwaarde van uw auto vergoed als u de auto total-loss rijdt. Daarna geldt weer gewoon de dagwaarde.

Deze periode van de nieuwwaarderegeling verschilt per autoverzekeraar. Meestal is het een jaar, maar er zijn uitzonderingen. Bij bijvoorbeeld Inshared geldt een termijn van 2 jaar, bij FBTO en Onna-Onna zelfs van 3 jaar. 

Soms kun je ook (tegen een hogere premie) de termijn van de nieuwwaarderegeling verlengen.Dit kan bij o.a. Allsecur en Aegon tot 2 of 3 jaar.

De nieuwwaarderegeling geldt logischerwijze alleen voor nieuwe auto's. Voor tweedehandsauto's is er echter een vergelijkbare regeling, de occasionwaarderegeling.