Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Tips voor bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering


Bij het afsluiten van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) zijn er diverse zaken waarmee u rekening dient te houden. Daarom hier handige tips voor bij het afsluiten van een AVP aansprakelijkheidsverzekering:

  • Denk niet. Het zal wel loslopen. 96,4% van de Nederlanders heeft een aansprakelijkheidsverzekering, ondanks dat deze verzekering niet verplicht is. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering is zeer aan te raden, het is een goedkope verzekering, maar er worden schades gedekt die wel in de tonnen kunnen lopen.
  • Verzeker u voor minimaal een miljoen euro, maar twee miljoen of meer is beter. Dat lijkt veel geld, maar schades kunnen heel hoog oplopen. Denk bijvoorbeeld eens aan de schade die ontstaat als er door u schuld iemand invalide raakt.
  • Wees voorzichtig met een eigen risico. Het lijkt interessant om met een eigen risico 10 of 20 procent korting te verdienen, maar in euro's is dat op jaarbasis niet zo veel. De kans is groot dat het uiteindelijk zelfs geld kost omdat u kleine schades niet kunt declareren en grotere schades slechts gedeeltelijk vergoed krijgt.
  • De AVP aansprakelijkheidsverzekering is echt een verzekering die u één keer in je leven afsluit en daar nooit meer naar omkijkt. Zonde, want ook op deze verzekering kunt u veel geld besparen door hem elders af te sluiten. Vergelijk de verzekering dus af en toe met andere aansprakelijkheidsverzekeringen.
  • Woont u samen? Dan heeft u voldoende aan één particuliere aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking. Dat is veel voordeliger dan twee aparte verzekeringen.
  • Bent u ondernemer? (eigenaar van een bedrijf of zzp'er) Hou er dan rekening mee dat u voor schade tijdens uw werkzaamheden niet verzekerd bent door de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. U dient hiervoor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
  • Het is in dit geval verstandig de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Dit kan u veel gedoe besparen als het niet helemaal duidelijk is of u de schade als ondernemer of als particulier heeft toegebracht.

>>> TIP: Goede aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren