Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Wanneer is een doorlopende reisverzekering interessant?

U kunt een reisverzekering afsluiten als u op vakantie gaat (een kortlopende reisverzekering), maar ook een reisverzekering afsluiten die het hele jaar doorloopt (een doorlopende reisverzekering). Als u maar zelden naar het buitenland op vakantie gaat is een kortlopende verzekering het meest goedkoop. Maar wanneer wordt een doorlopende reisverzekering interessant?

Het omslagpunt verschilt per verzekeraar maar meestal ligt het omslagpunt bij de 21 dagen (3 weken). Dat betekent dat u als u twee weken op zomervakantie gaat en een weekje op wintersport al goedkoper uit bent met een doorlopende reisverzekering.

En vergeet ook de korte vakanties niet, zoals een dagtrip naar een buitenlandse stad. Als u zich daarvoor moet verzekeren bent u vaak al drie dagen premie kwijt. Dat is namelijk bij veel verzekeraars de minimum termijn waarover u een kortlopende reisverzekering kunt afsluiten. Zo zit u natuurlijk snel aan die 21 dagen.

Bovendien is een doorlopende reisverzekering natuurlijk erg gemakkelijk. U sluit deze verzekering één keer af en bent altijd verzekerd bij uw reizen in Nederland en in het buitenland. U hoeft niet bij elke reis opnieuw een verzekering af te sluiten en u kunt het ook niet vergeten als u eens een dagje naar het buitenland gaat.

>>> TIP:  Kijk hier voor goede kortlopende en langlopende reisverzekeringen