Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Woonverzekeringen met standaard dekking

Tip: Sommige verzekeraars hanteren een hoge standaard dekking. U bent dan niet snel onderverzekerd.

Als u voor minder geld bent verzekerd dan uw huis of inboedel waard bent u onderverzekerd. U krijgt dan bij schade niet alles uitgekeerd.

Als wapen tegen onderverzekering hanteren sommige verzekeraars een hoge standaard dekking. Bij opstalverzekering van FBTO geldt er bijvoorbeeld een standaard dekking van 450.000 euro en bij de inboedelverzekering is de dekking 150.000. Zolang de herbouwwaarde van uw huis en de waarde van uw spullen maar niet hoger is dan die bedragen bent u nooit onderverzekerd. De standaardbedragen zijn dusdanig hoog gesteld dat dat vrijwel nooit het geval is. Een veilige regeling die u veel ellende kan besparen. 

Ook Centraal Beheer biedt zo'n standaard dekking bij zowel hun inboedelverzekering als hun opstalverzekering. Deze dekking is minder hoog dan die van FBTO maar nog steeds ruim voldoende voor vrijwel alle huishoudens, Want hou er rekening mee dat de opstalverzekering niet voor de WOZ-waarde of verkoop-waarde verzekerd hoeft te worden maar voor de herbouwwaarde. Deze te verzekeren waarde ligt veel lager omdat bijvoorbeeld de waarde van de grond en de waarde van de ligging niet verzekerd hoeft te worden.