Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

All risk woonverzekering

Tip: Schade die u door eigen schuld in/aan uw eigen huis aanbrengt is wordt niet verzekerd door een gewone woonverzekering. Maar er zijn ook all risk woonverzekeringen.

Bij een woonverzekering, of dat nu een opstalverzekering of een inboedelverzekering is, krijgt u normaal gesproken alleen de schade vergoed waar u zelf geen schuld aan hebt. Is er een schade door een eigen fout, dan keert de verzekering niet uit. Sommige verzekeraars bieden echter een veel ruimhartigere verzekering aan in de vorm van een all risk woonverzekering.

Zo'n all risk woonverzekering is te vergelijken met de all risk verzekering voor uw auto. Zoals u bij zo'n verzekering de schade vergoed krijgt als u door eigen schuld schade rijdt aan uw auto, zo vergoed de all risk woonverzekering schades die door een fout van uzelf zijn veroorzaakt. Een voorbeeld van zo'n schade kan zijn dat u uw mobieltje in de toiletpot laat vallen, een geopende pot verf uit uw handen laat glippen of dat u bij het stofzuigen de virtrine met glaswerk omstoot. Maar een all risk woonverzekering keert ook uit als er vergeet de achterdeur af te sluiten waarna een insluiper er met uw televisie vandoor gaat. Normale woonverzekeringen keren in al deze gevallen niet uit, een all risk woonverzekering wel.

Wat all risk woonverzekeringen niet uitkeren is een schade die u expres maakt. Er is geen enkele verzekering die dat soort schades dekt. Er moet altijd sprake zijn van een ongeluk of pech.

All Risk woonverzekeringen worden aangeboden door goede woonverzekeraars. De all risk dekking is er voor zowel inboedelverzekeringen als opstalverzekeringen.