Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Budget autoverzekeringen. Goedkoop, maar wat zijn de nadelen?

De ene aanbieder van autoverzekeringen is duurder dan de andere. Maar ook bij één autoverzekeraar kunnen verschillen voorkomen. Een aantal verzekeraars biedt namelijk naast hun standaard autoverzekering ook een budget autoverzekering aan. Zo'n budget autoverzekering is goedkoper dan de gewone autoverzekering van dezelfde verzekeringsmaatschappij maar biedt een slechtere dekking. Een budget autoverzekering is dus interessant, tot u schade rijdt.

Dan gaan namelijk de nadelen gelden. Dit kan op de volgende manieren

  • Het eigen risico is vaak hoger waardoor u minder vergoed krijgt. Het verschil bedraagt enkele honderden euro's per schade.
  • Soms is de vergoeding lager. Allsecure keert bijvoorbeeld bij zijn budgetverzekering (Allsecure Halve Allrisk) bij de meeste schades slechts de helft uit.
  • Er is meestal geen no-claim bescherming bij een budget autoverzekering.
  • Er is wordt meestal geen nieuwwaarde regeling en occasionwaarderegeling geboden.
  • Er is vaak geen of minder lang vervangend vervoer bij een budget verzekering.
  • Voor jongeren is een budget autoverzekering vaak duurder, of ze kunnen deze niet eens afsluiten.

De besparing per jaar is best interessant als u kiest voor een budget autoverzekering. Op een WA verzekering scheelt het 15 a 30 euro per jaar, op een all risk verzekering zelfs 65 a 130 euro per jaar. Zodra er schade gereden wordt kan het voordeel van een paar jaar echter zo maar verdampen.


Budget autoverzekeringen

Onder andere onderstaande verzekeraars bieden een budget autoverzekering aan:


Vergelijk autoverzekeringen

Vooral bij een budget autoverzekering is het belangrijk om een produktvergelijker op de verzekering los te laten. Zo ziet u wat de beperkingen zijn en of hetgeen als budgetverzekering wordt aangeboden echt zo goedkoop is. En een autoverzekering vergelijk hoeft maar een paar minuten te kosten. Alle gangbare verzekeringen worden in het vergelijk van autoverzekeringen meegenomen.