Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Verzekering appartement

Opstalverzekering appartement
Gaat u in een appartement wonen? Dan is een opstalverzekering vaak niet nodig. Vaak is uw appartement namelijk via de Vereniging van Eigenaren (VvE) verzekerd en wordt via de vergoeding die u aan hen betaalt de verzekeringspremie betaald. Controleer wel of dit het geval is, want uw huis moet natuurlijk wel verzekerd zijn. Als dit niet via de Vereniging van Eigenaren gaat moet u dit zelf regelen, ook al bewoont  u een koopappartement.

Bij kleine en oude appartementcomplexen moet u de opstalverzekering vaak zelf regelen. Lage maandkosten aan de Vereniging van Eigenaren kan ook een indicatie zijn dat de verzekering nog niet geregeld is. Ga bij de Vereniging van eigenaren na hoe en bij wie uw woning verzekerd is, want het is belangrijk om alle regels, dekkingen en voorwaarden te weten.

Let dan vooral ook op de verzekerde waarde van de woning. Het kan zijn dat u een veel duurder appartement bewoont dan uw medebewoners. U kunt zich dan bijverzekeren via het eigenaarbelang.

 

Inboedelverzekering appartement
Voor de inboedelverzekering maakt het niet uit of u een normale woning of een appartement bewoont. Deze dient u zelf af te sluiten.