Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Tips motorverzekering

Een motorverzekering is best kostbaar. Daarom hier wat handige tips met betrekking tot de motorverzekering. Zo houdt u de kosten binnen de perken.


Enkele handige tips

Verzeker uw gloednieuwe motor all-risk, maar als de dagwaarde te laag wordt kan een WA of WA+ verzekering interessanter worden. Na een jaar of zes is dat punt bereikt.

  • Wilt u bij diefstal of een total loss van uw motor zo lang mogelijk de nieuwwaarde vergoed krijgen? Kies dan voor de motorverzekering van Centraal Beheer Achmea, die vergoeden drie jaar lang de aanschafwaarde.
  • In de winter gebruikt u de motor waarschijnlijk niet. Bij o.a. Centraal Beheer Achmea kunt u dan een winterstop instellen. De motorverzekering wordt dan van 1 december tot 1 maart stilgezet. Als u heeft gekozen voor een beperkt casco of all risk motorverzekering is de motor tijdens deze winterstop wel verzekerd tegen o.a. diefstal of schade door brand. Bij Inshared kunt u uw verzekering in de winter tijdelijk omzetten naar een Motor op Stal verzekering.
  • Sommige verzekeraar stellen als eis dat de motor 's nachts binnen staat. Bij Centraal Beheer Achmea is dat niet het geval, wel zo fijn als u geen garage hebt.
  • Bij sommige verzekeraars krijgt u korting als u een (goed) alarmsysteem installeert of een rijvaardigheidstraining volgt. Dit is o.a. het geval bij InShared.