Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Reisverzekering voor Europa

Gaat u altijd binnen Europa op vakantie? Dan hoeft u geen dure reisverzekering met werelddekking af te sluiten. Een goedkopere reisverzekering met alleen Europadekking is dan voldoende.

Belangrijk! Het is daarbij goed te weten dat de verzekeraars Europa in dit geval heel ruim nemen. Zo vallen niet alleen Spaanse en Portugese eilanden Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden voor de kust van Afrika onder de Europadekking, ook alle landen rond de Middelandse Zee worden door de reisverzekeraars onder Europa gerekend.

Dat betekent dat u als u naar bijvoorbeeld Israel, Egypte, Tunesië, Turkije of Marokko gaat geen reisverzekering met werelddekking hoeft af te sluiten. Een reisverzekering voor Europa is voldoende!

Wisselen tussen Europadekking en werelddekking
Heeft een reisverzekering voor Europa, en gaat u naar een ander deel van de wereld op vakantie? Dan zal u uw Europese reisverzekering moeten upgraden naar een reisverzekering met werelddekking om ook daar verzekerd te zijn. Dat kan probleemloos.

Downgraden van een reisverzekering van wereld- naar een goedkopere Europa-dekking kan ook, maar dan moet u wel al minimaal een jaar over deze verzekering beschikken.

>>> TIP:  Kijk hier voor goede reisverzekeringen