Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Informatie bagageverzekering


Een van de onderdelen van de reisverzekering is de bagageverzekering. Bij sommige verzekeraars maakt de bagageverzekering standaard deel uit van de reisverzekering, bij andere verzekeringsmaatschappijen is de bagageverzekering een optie die je bij het afsluiten van een reisverzekering kunt aanvinken.

>>> TIP:  Kijk hier voor goede reisverzekeringen met bagageverzekering.


Wat is een bagageverzekering?

De bagageverzekering dekt verlies, diefstal, vermissing of beschadiging van uw bagage. De vergoeding loopt tot een maximaal bedrag. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Wat valt er onder een bagageverzekering?

Onder de bagage vallen alle spullen die u op reis meeneemt. Dus uw kleding, uw scheerapparaat, maar ook uw sieraden, mobiele telefoon, zonnebril, laptop, tablet en videocamera. Geld valt echter niet onder deze verzekering.

De hoogte van de vergoeding bij een bagageverzekering

Zoals we al aangaven geldt er een maximale vergoeding. Deze verschilt per verzekering. Ook is er vaak sprake van een eigen risico en wordt elektronica als camera's, tablets, laptops en telefoons tegen dagwaarde vergoed. Kijk in de polis van uw reisverzekering voor de regels en vergoedingen die bij uw verzekering gelden.

Dekking bij diefstal bagage

Ook de regels verschillen per verzekeringsmaatschappij. Om voor vergoeding bij diefstal van de bagage in aanmerking te komen wordt u wel geacht voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo moet bij diefstal van de bagage uit een auto de auto afgesloten zijn en mag deze van buitenaf niet zichtbaar zijn. Met andere woorden, u moet wel voorzorgsmaatregelen nemen.

Ook moet u bij diefstal van de bagage bij de politie aangifte doen. Het aangifteformulier dient u als bewijs op te sturen naar uw reisverzekeraar.

Verlies, vermissing of beschadiging

Ook verlies, vermissing en beschadiging van bagage worden door een bagageverzekering gedekt. Ook hier mag je als verzekerde geen schuld hebben en natuurlijk mogen de kosten u ook al niet op een andere manier vergoed zijn, bijvoorbeeld door een luchtvaartmaatschappij.