Gratis Verzekeringsinformatie

Alles over verzekeringen duidelijk uitgelegd

Waarde inboedel bepalen

U wilt de waarde van uw inboedel bepalen zodat u deze tegen het juiste bedrag kunt verzekeren. Maar hoe doet u dat? De snelste en makkelijkste manier is via de Inboedel waardemeter.

De Inboedel waardemeter wordt door het Verbond van Verzekeraars ontwikkeld om op een eerlijke en eenvoudige manier de globale waarde van de inboedel te bepalen. Er wordt ieder jaar een nieuwe versie van de Inboedel waardemeter uitgebracht die aan het prijspeil van dat jaar voldoet.

Hier kunt u de Inboedel waardemeter van dit jaar vinden.


Hoe werkt de inboedel waardemeter?
De Inboedelwaardemeter kunt u als PDF dowloaden, printen en invullen. Hij bestaat uit slechts enkele algemene vragen. Naar aanleiding van de samenstelling van het huishouden, het inkomen en de oppervlakte van de woning komt u tot een puntentotaal dat een waarde geeft dat u kunt vermenigvuldigen met een indexcijfer. Hieruit komt vervolgens de geschatte waarde van uw inboedel. 

De Inboedel waardemeter komt tot stand na grondig onderzoek en analyse door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek. Ruim 750 huishoudens zijn betrokken bij het vaststellen van de parameters.

>>> TIP: Dit zijn goede inboedelverzekeringen
 

 

 Deze website is continue in ontwikkeling. 

Dagelijks worden er nieuwe onderwerpen en artikelen aan deze site toegevoegd. Staat de door u gezochte informatie er nog niet op? Even geduld dan a.u.b.

Regels verzekeraar zijn leidend
Op deze website geven wij u informatie over alle soorten verzekeringen. Het kan echter altijd voorkomen dat de regels bij een verzekeraar afwijken van de standaard. Raadpleeg daarom altijd de polis of website van uw verzekeraar.